Projecten

Haarlem: Kennemer Gasthuis Locatie Zuid 

Accent heeft hier de combinatie van massief eikenhouten masten inclusief Hellux armaturen geleverd. Het onderste deel van de mast is vervaardigd uit staal, evanals het bovenste deel van de mast. Dit staal is geheel in- en uitwendig thermisch verzinkt en vervolgens voorzien van  twee lagen poedercoating voor een optimale levensduur.

Het houten deel van de mast is gemaakt uit massieve delen eikenhout. Deze delen zijn verlijmd en bewerkt tot een glad geheel, waarna het hout is voorzien van een aantal laklagen.

Verlijmde massief eikehouten mastenHaarlem-eikenhouten-masten

detail-massief-eiken-masten

detail hellux armatuur

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwpoort: massief azobé houten lichtmasten

Op de onderstaande foto’s staan masten van azobé hout, deze zijn geheel onderhoudsvrij. Azobé hout valt in duurzaamheidsklasse 1; dat wil zeggen dat de masten zeer duurzaam zijn en onbehandeld minimaal 25 jaar zullen meegaan. Er is bewust gekozen om de masten onbehandeld te laten, zodat de masten grijs kleuren.

De kabel gaat door de mast naar het armatuur; het deurtje en de sponning zijn gemaakt van RVS. Het gebruikte armatuur is van Schréder.

Vierkant-houten-lichtmast strandzicht-azobé-lichtmasten

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwpoort: massief bilinga houten lichtmasten

Onderstaande foto’s zijn masten gemaakt van Bilinga hout en daarna behandeld met Benar olie. Bilinga hout valt in duurzaamheidsklasse 1; dat wil zeggen dat de masten zeer duurzaam zijn en onbehandeld minimaal 25 jaar zullen meegaan. Het staal is geheel in- en uitwendig thermisch verzinkt en daarna voorzien van 2 lagen poedercoating, zodat ook het stalen deel van de mast in dit agressieve milieu een optimale levensduur heeft.

Haarlem-leopoldplein Haarlem-leopoldplein-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwpoort-Leopoldplein-1